Certificatul SSL, un must have pentru e-commerce

Certificatele SSL (Secure Socket Layer) au scopul de a securiza schimbul de informatii pe Internet (fie ca sunt informatii despre carduri bancare, parole sau doar informatii ce se doresc a fi private).

Cum functioneaza certificarea SSL? Cripteaza informatiile inainte ca ele sa circule pe Internet si pot fi decriptate doar de serverul caruia ii sunt adresate.

Pentru protejarea datelor vizitatorilor sau ale consumatorilor unui magazin online este imperioasa o certificare SSL. In afara de securizarea informatiilor, detinerea certificatul SSL poate spori increderea consumatorilor.

Odata ce s-a realizat conexiunea securizata, traficul dintre serverul web si browser va fi sigur. Browserele anunta, prin diferiti indicatori, vizitatorii unui site daca acesta este securizat. De exemplu, HTTP va deveni HTTPS in momentul in care site-ul a fost securizat prin SSL. Un alt indiciu este dat de semnalul vizual (un lacat sau o bara verde de adrese) pentru a ajuta vizitatorii sa isi dea seama ca intr-adevar conexiunea este sigura.

In cazul in care vrem un magazin online care stocheaza informatiile despre clienti (date personale sau informatii bancare) este necesar sa avem un certificat SSL pentru ca vizitatorii magazinului nostru sa se simta in siguranta si sa poata deveni clientii nostri.

Pretul certificarii SSL difera in functie de tipul de validare (domeniu sau numele organizatiei), de perioada maxima de emitere si de tipul de sigiliu (static sau dinamic), dar si de autoritatea care emite acest certificat (Symantec, Comodo SSL, GlobalSign etc., vor percepe o taxa mai mare doar pentru ca au deja un renume).

Daca consumatorii se simt in siguranta cand viziteaza un magazin virtual, exista o probabilitate mai mare ca acestia sa achizitioneze produse sau servicii din acel magazin. Ce inspira incredere? Un certificat SSL recunoscut la nivel global.

Daca magazinul online este gazduit pe un server dedicat sau pe un cont clasic de gazduire un rol important al securitatii il va avea achizitionarea unui certificat SSL pentru a asigura o siguranta mai mare tranzactiilor efectuate prin magazin. Totodata, certificatul SSL atesta ca un site sau un magazin online este real si ca datele au fost verificate de autoritatea emitatoare a respectivului certificat SSL.

Modalitatea de plata utilizata de un magazin online dicteaza necesitatea certificarii SSL. De exemplu, daca magazinul va procesa online cardurile de credit acest tip de certificare este obligatoriu.
Cumparatorii vor dori sa stie intotdeauna ca siguranta lor este protejata .