Consultanta pagini web

Consultanta pentru realizarea de pagini web – Cu ajutorul potrivit, oricine poate reusi in afacerile online

Internetul este unealta care ajuta din ce in ce mai multe afaceri sa ajunga la milioane de noi clienti in fiecare luna prin pagini web. Astfel, acesta redefineste relatia dintre companii si clienti si pentru prima data in istorie, firmele de dimensiuni mici sau mijlocii pot oferi informatii despre serviciile si produsele lor pe tot globul prin pagini web. Acum, afacerea ta poate sa isi faca reclama si sa ajunga la posibili clienti indiferent de distanta fizica fata de acestia, performante la care in urma cu cativa ani aveau acces doar companiile gigant prin pagini web. Unul dintre avantajele unei firme care activeaza si online este acela ca acest mediu este tot timpul deschis datorita pagini web. Cu alte cuvinte, se poate intra in contact cu cei interesati, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Totul la un pret mult mai mic decat ar costa publicitatea in lumea reala.

Astfel, daca un magazin fizic nu te mai multumeste si iti doresti ca firma ta sa intre si pe piata afacerilor online (ecommerce, asa cum este el numit in limbajul international), acest lucru este usor de facut datorita pagini web. Trebuie doar sa apelezi la o firma specializata de consultanta in realizarea pagini web, care te va ajuta in toate etapele necesare parcurgerii drumului de la stadiul de firma novice, la una care are chiar mai mult profit din vanzarile online decat din cele fizice.

Totul porneste de la o idee sclipitoare

Daca nu exista un magazin in lumea reala si trebuie facut unul direct pe Internet, nu este nicio problema. Clientul vine cu ideea pentru acesta si firma de consultanta lucreaza in concordanta cu asteptarile acestuia. Cu toate acestea, exista un lucru foarte important care trebuie adus in vedere si pe care orice firma serioasa de consultanta ar trebui sa il spuna clientilor. Dezvoltarea unei campanii pentru o afacere online trebuie sa porneasca in primul rand de la ceea ce cauta publicul si nu de la ceea ce isi doreste proprietarul.

Daca magazinul sau serviciul oferit este nou, una din primele nevoi care trebuie satisfacute este cea a unui brand. Daca exista unul in realitate, se poate continua ideea acestuia. Un brand consta intr-un nume, un simbol si un design, sau o combinatie a acestora, care au scopul de a identifica mai usor produsul sau serviciile si de a le diferentia de celelalte.

Cu alte cuvinte, brandingul inseamna oferirea unei identitati, una care transmite un mesaj clar, ofera credibilitate si motiveaza cumparatorul sa apeleze la serviciile tale.

Odata aceasta operatiune terminata, toata atentia trebuie indreptata catre inceperea campaniei de publicitate. In primul rand, este nevoie de un site atractiv, cu o interfata usor de folosit si care sa multumeasca clientii si sa ii determine sa revina. Un lucru importat ce nu trebuie trecut cu vederea este partea tehnica. Un magazin online performant se bucura de multe tehnici de a elabora promotii, precum codurile promotionale, discount pentru o anumita valoare a comenzii, oferte dedicate utiliztorilor ce revin in site etc. Consultantul te poate sfatui in legatura cu toate aceste tehnici si te poate ajuta sa elaborezi platforma perfecta pentru necesitatile afacerii tale. Magazinele online devin din ce in ce mai utilizate si in cativa ani probabil le vor inlocui intr-o proportie destul de mare pe cele clasice.

Si apeland la un serviciu profesionist de consultanta in domeniul marketingului online, probabil ca magazinul se va bucura de avantajele aplicatiilor web , dar si a tuturor posibilitatilor de a face reclama pe internet.

Noi moduri de a ajunge la clientii de pretutindeni

Statisticile arata ca anul acesta, 97 % dintre marile firme de marketing au apelat la publicitate online pentru a-si ajuta clientii. Aceasta modalitate propune numeroase avantaje, fiind mai ieftina si avand posibilitatea mult mai mare de a ajunge la cei care de regula nu citesc presa scrisa, nu se uita la televizor si nu asculta radioul. Media sociala (Facebook, Twitter, YouTube etc.) are un potential imens de impartire a informatiilor si de aceea posibilitatile oferite de aceasta sunt aproape infinite.

Pe langa utilizarea retelelor sociale, firma de consultanta poate sa ofere si servicii de optimizare SEO si SEM. Acestea utilizeaza motoarele de cautare (Google in mod special, acesta fiind cel mai folosit de catre potentialii clienti) si adapteaza site-ul pentru a fi oferit printre primele solutii atunci cand cineva cauta un cuvant cheie care are legatura cu serviciile sau produsele oferite.

Prin serviciile de optimizare SEO este generat un trafic mult mai bun pentru site-ul clientului, ceea ce sporeste sansa celor interesati de a intra in contact cu el. Astfel, prin intermediului analizei cuvintelor cheie, parteneriate, link development, comunicate de presa sau SEO local, rangul unui site in topul cautarilor pe motoarele de cautare poate creste substantial intr-un timp relativ scurt.

SEM este un serviciu larg, care include SEO, dar si alte modalitati de a spori vizibilitatea si deci veniturile unei afaceri online. Pe langa SEO, acesta cuprinde posibilitatea de a pune reclame platite pe alte siteuri (conform ideii de afaceri Pay per Click), dar si de a “cumpara” de la un motor de cautare un rang superior atunci cand se ofera rezultatele.

Acestea sunt insa doar cateva solutii care pot fi recomandate de o firma de consultanta, planul fiind realizat in functie de cerintele clientului si de complexitatea serviciilor oferite.