Creare Magazin online

Creare magazin online – Chestiuni preliminare

O cautare rapida pe Internet pentru orice tip de produs sau serviciu arata ca exista probabil un numar destul de mare de afaceri gata oricand sa iti puna la dispozitie ceea ce iti doresti. Deja exista foarte multe magazine care actioneaza doar in mediul online si care se bucura de foarte multe avantaje din acest punct de vedere. Insa chiar daca nu doresti sa iti inchizi punctul de lucru fizic si inca sa mai ai clienti care sa iti treaca pragul, nimic nu te opreste sa vinzi si intr-un magazin online ceea ce ai de oferit.

Sa incepem totusi cu inceputul. Comertul online a reusit in ultimii ani sa distruga bariere politice si fizice, oferind tuturor cetatenilor lumii posibilitatea egala de a-si pune la vanzare produsele, dar si de a avea acces universal la ele. Totul prin intermediul magazinelor online. Cu toate acestea, istoria acestui gen de afacere nu este nici pe departe atat de veche pe cat cea a magazinelor reale.

In ultimii 10 ani, toata lumea a inceput sa aiba acces la internet, asa ca magazinele online au inceput sa fie din ce in ce mai cautate, ele devenind chiar sustitute ale celor fizice. Iar tendintele par sa mearga in directia in care cele din urma vor deveni minoritare. Chiar inainte ca domeniul WWW (World Wide Web) sa fie inventat in 1990, cumparaturile fizice puteau fi inlocuite cu cele realizate prin intermediul teleshopingului. Dar odata cu lansarile Amazon si Ebay in 1995, o noua si imensa posibilitate a ajuns pe piata. Astfel, multi si-au dat seama ca magazinele online sunt mult mai avantajoase.

Beneficii ale magazinelor online pentru proprietari

Oricine are un magazin stie ca este destul de greu sa iti faci reclama. Trebuie sa cumperi spatiu in ziare sau la radio si televiziune. Si totusi, nimic nu garanteaza ca pragul tau va fi trecut de mai multi clienti. Dar cu un magazin online poti ajunge mai usor la clientii care nu ar fi ajuns niciodata la tine. Astfel, si cei care sunt la mii de kilometri distanta sau in alta tara pot sa profite de ceea ce le oferi. Singurele inconveniente sunt taxele de expediere peste granita si o perioada mai mare pana acestea ajung, dar chiar si asa, poti vedea ca multi clienti prefera cumparaturile online.

In plus, ca proprietar nu mai trebuie sa iti faci griji cu privire la spatiul de depozitare sau la un stoc prea mic pentru cererea existenta intr-o anumita perioada. Astfel, produsele nu trebuie expuse fiecare in parte, fiind de ajuns sa oferi o poza si o descriere detaliata a acestora pentu a-i convinge pe clienti sa cumpere. Iar cand rezerva nu mai este suficienta, este de ajuns sa apelezi din nou la distribuitor, pentru ca oricum ai timp sa faci rost de un produs care s-a terminat fix cand a venit ultima cerere.

Chiar si costurile pot fi reduse in cazul unui magazin online. Nu mai trebuie platita chiria pentru spatiu (cel de pe Web este mult mai ieftin) si nici vanzatori, paznici sau ingrijitori (fiind necesar doar un programator care sa aiba grija de partea de web development).

Vezi oferta
services-3-big

Trei intrebari pentru un magazin online de succes

Cum personalizez cel mai bine look-ul, infatisarea magazinului pentru a exprima ceea ce vreau?

In acest caz este nevoie de interventia specialistilor. Designer-ul grafic poate crea un logo atractiv si poate contura un design unic, ce surprinde esenta brandului si dorintele proprietarului, dar care foloseste si tehnici de neuromarketing care atrag conusmatorii prin culori, forme si ilustratii.

Cum creez descrierile produselor?

Clientii nu vad, nu simt si nu intra in contact cu produsele. Astfel, trebuie sa se foloseasca poze cat mai bune ale acestora, daca se poate, din cat mai multe unghiuri. Descrierile trebuie sa fie complete si cat mai atractive, dar si suficient de realiste pentru a convinge clientii de veridicitatea lor. Cat mai multe specificatii tehnice vor ajuta clientul sa cunoasca mai bine produsele, insa o poveste frumoasa in care imbraci ofertele ar putea sa intre mai usor in sufletul consumatoruluiCum atrag clienti? Printre avantajele internetului se numara si posibilitate de a te promova cu un buget restrans. Creeaza un mesaj puternic, cateva bannere atractive si ai grija sa le pozitionezi acolo unde sunt consumatorii tai. Retelele sociale sunt cele mai facile metode de a-ti face reclama. Programatorul care creaza site-ul te poate ajuta sa faci o interfata care sa permita share-ul si like-urile pe Facebook, Twitter sau Pinterest. Incepe cu cativa clienti, pentru a-ti extinde campania de publicitate mai mult odata cu trecerea timpului. De asemenea, un blog dedicat temei magazinului ar putea fi de ajutor.

Comentariile clientilor trebuie permise?

Atat timp cat produsele pe care le vinde magazinul online sunt de calitate, nu este nimic rau in a permite celorlalti sa isi exprime parerea despre ele. Dimpotriva utiliztorii de e-commerce pun mare pret pe experientele pe care alti clienti le-au avut. Este un mod de a-ti face publicitate si de a raspandi vestile despre magazin. Cu toate acestea, trebuie implemetat un sistem de comentarii bine pus la punct, care sa elimine mesajele neadecvate si replicile care nu au legatura cu produsele.